Zwangerschapshaptonomie in Soesterberg

Tijdens zwangerschapshaptonomie is er tijd om stil te staan bij het kindje wat in je eigen lijf groeit. Het kindje kan nog niet praten, maar al wel heel goed voelen. Het kindje voelt de spanning of de ontspanning van de moeder en het krijgt hier een eigen gevoel bij. Het contact tussen jou en je kind staat voorop in de begeleiding. Hoe voel je je kind, en hoe ga je hiermee om?

 

Ook krijgt de partner van de zwangere meer handvatten om het kindje te voelen in de buik van de moeder. Hoe voelt het voor de partner om al contact te maken? Hoe reageert het kindje hierop; komt het naar je hand toe, of wordt het stil, of gaat het juist schoppen en bewegen? Hartstikke leuk om juist NU al te beginnen met kennismaken!
Tevens leer je als partner hoe je je vrouw kunt steunen in de laatste weken van de zwangerschap; Waar heeft ze behoefte aan en wat wil ze juist niet!

 

En hoe kun je haar begeleiden tijdens de bevalling? In de sessies leer je de reactiepatronen van de moeder kennen wanneer ze angstig is of pijn heeft. Iedereen reageert daar zo op zijn eigen manier op. Terugtrekken of boos worden of juist verstillen zijn mogelijke reacties van moeders onder stress. Hoe gaan jullie daarmee om?

Wanneer kun je beginnen met zwangerschapshaptonomie?

Je kunt beginnen met zwangerschapshaptonomie als je je kindje in je buik voelt bewegen. Meestal is je kindje duidelijk voelbaar vanaf de 20e week.

 

‘Het is gewoon leuk om je kind al te VOELEN en al kennis te maken!’.

Hoe werkt zwangerschapshaptonomie?

Tussen je 20e week en je 40e week komen jij en je partner ongeveer 5 keer voor een consult. Als je geen partner hebt, kun je natuurlijk ook alleen komen, of met iemand waar je je prettig bij voelt. Na de bevalling is er een 6e bijeenkomst, waarin wordt teruggekeken op de bevalling en de eerste weken erna. Er wordt dan gesproken over het gevoel van het hebben van jullie kindje. En er wordt aandacht besteedt aan wat dat betekent voor jullie als ouders.

 

‘Groei van BINNENUIT en VOEL!’

Thema’s die aan de orde komen:

  • Hoe ervaren jij en je partner de zwangerschap?
  • Voelen vanuit je basis: houding en beweging
  • Luisteren naar je lichaam
  • Voel je kind: voor de geboorte al contact?!
  • Omgaan met pijn
  • Omgaan met angst
  • Samen de bevalling tegemoet

 

‘Gewoon even praten over jouw zwangerschap en jouw bevalling….’.