Wat is haptonomie?

In de haptonomische begeleiding van Miriam wordt een combinatie gemaakt tussen twee benaderingswijzen, namelijk de psychologie en de haptonomie. Deze vullen elkaar perfect aan; lichaam en geest, denken en voelen. De behandelingen die een curatieve zorg dienen, worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed.

Denken en ratio

Vaak is het hebben van inzicht niet voldoende om werkelijk een trendbreuk in het gedrag of gevoel te veroorzaken. Wij, als mens, zijn uitermate goed in staat om onszelf voor de gek houden met onze emoties en onze gedachten (ons verstand).

‘Zet jezelf in beweging en zoek jouw mogelijkheden’.

Voelen

Haptonomie richt zich op het voelen; het werkelijk voelen en benoemen van lichamelijke spanningen of ontspanningen die verband houden met achterliggende gevoelens en emoties. Ons lichaam liegt niet. Elk gevoel is letterlijk voelbaar ergens in ons lijf. Haptonomie is een sterk middel om gedrag en gevoelens mee te veranderen en persoonlijke problemen mee aan te pakken. De uitdaging van Groeiconsult ligt zowel op curatief- als ook op ontwikkelingsvlak.

‘Groei van binnenuit en VOEL!’

Lees meer over welke klachten behandeld kunnen worden door een Haptotherapeut
Klik hier om te lezen wat haptonomie is volgens Wikipedia of lees hier de omschrijving van het Wetenschappelijk instituut voor haptonomie, Grave.