Reacties van clienten

Lieve Miriam,

Ik kwam bij jou omdat ik problemen had met mijn stem, teveel spierspanning waardoor ik niet meer kon zingen.
Ik deed veel vanuit mijn hoofd, op wilskracht en was best hard voor mijzelf. Als iets niet lukte dan pushte ik mijzelf tot ik had wat ik wilde. Maar uiteindelijk bleek deze manier niet helemaal te werken op langere termijn.

Van jou leerde ik weer meer te voelen, meer naar mijn lichaam te luisteren. Naar binnen te gaan voor antwoorden.
Voor die tijd dacht ik wel redelijk goed bezig te zijn, maar ik besefte me toen pas hoeveel meer ik kon voelen.

Door de consulten met jou voel ik mij over het algemeen een heel stuk beter. Ik ben zachter voor mijzelf geworden en handel veel meer uit gevoel.
Ook ben ik rustig aan weer begonnen met zingen, waar ik heel erg blij mee ben.

Het was/is een mooi proces, waar jij mij ontzettend bij hebt geholpen!

Dank je wel!

Lieve groet,

Elise van der Deure

Elise van der Deure
Ruim een jaar geleden was ik er erg slecht aan toe, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik kreeg het advies een goede psycholoog te zoeken en die psycholoog heb ik gevonden op de Prof. Lorentszlaan in Zeist met de naam Miriam van Ommeren.
Nu ben ik ruim een jaar verder. Ik ben ruim 40 kilo afgevallen dankzij de hulp van Miriam bij de Obesitaskliniek en ook in mijn hoofd, maar vooral in mijn hart is het weer helemaal rustig dankzij de vele vele gesprekken met deze fantastische vrouw.
Vandaag hebben we mijn traject afgerond en ik stapte naar buiten met een enorm gevoel van blijdschap. Ik kan het leven weer aan en houd weer van de mensen om mij heen, maar vooral houd ik weer van mijzelf.
Dank je wel lieve Miriam, je bent een kanjer!!!

mevrouw Jansen, 60 jaar
Ik vind het altijd heel fijn om naar therapie te gaan. Ik voel een goede klik met Miriam en ik voel me door haar begrepen. Dat is heel fijn als iemand je begrijpt. Miriam vertelt ook wel een dat ze dingen van mij herkent en daardoor voel ik me begrepen. Ik voel me altijd beter als ik bij haar vandaan kom. In de therapie leer ik mezelf beter te begrijpen en ik leer om meer mezelf te zijn. Ik kan nogal streng en calvinistisch voor mezelf zijn en door miriam leer ik om milder naar mezelf te kijken. Ook leer ik om mijn grenzen te voelen en deze aan anderen aan te geven. Ik mag alles zeggen; ze vindt niks vreemd en ze benadert mij positief. Soms krijg ik complimenten en die zie ik thuis voor mn ogen voor me.
mevrouw Pieterse, 70 jaar
Door de gesprekken en sessies bij Groeiconsult heb ik weer geleerd om terug te gaan naar mijn gevoel: wat vind ik er nu eigenlijk van? Hoe zit dat bij de ander, wat zijn haar/zijn beweegredenen? Voor de sessies kon ik nogal primair reageren, dwz met een kort lontje als mij een voorstel werd gedaan of de situatie loopt voor mijn gevoel uit de hand of zaken lopen anders dan ik wilde. Ik heb het me weer eigen gemaakt om wat vaker even naar het centrum van mijn lichaam te gaan: wat voel ik nu en wat wil ik nu, en dit ook uit te spreken. Ook ga ik vaker even mezelf op een balkonnetje plaatsen om de situatie van een afstand te overzien: hoe ziet dit er uit? wil ik hier wel zijn en hoe wil ik er dan bij ‘staan of zitten’? Met andere woorden: ik heb (weer) geleerd dat het niet alleen gaat om verstandelijke keuzes en doen wat hoort, maar ook om ruimte en aandacht voor mijn gevoelens en mijn rust. Dat maakt mij een rustiger en evenwichtiger mens.

Nogmaals hartelijk dank voor de gesprekken en de begeleiding. vrouw 47 jaar.

mevrouw Jansen, 47 jaar
Na mijn scheiding,begeleiding van een psycholoog, veranderen van baan, weer gelukkig voelen, complimenten ontvangen, bleven bepaalde gevoelens terug komen. Gevoelens die mij hinderlijk in de weg bleven staan. Het waren gevoelens van teleurstelling over mijn eigen handelen, keuzes en prestaties. Deze gevoelens kon ik best wel beredeneren, ik kon mijzelf zelfs ook heel goed ‘overtuigen’ dat ik echt wel mijn best deed en dat mijn omgeving best wel met mij kon leven, maar toch bleef ik mijzelf tegenkomen. Omdat ik hier geen vrede mee kon hebben ben ik op zoek gegaan naar een vorm om dichter bij mij zelf te komen. Toen ik 6 jaar geleden mijn behandeling bij de psycholoog afrondde adviseerde zij mij dat als ik ooit nog verder wilde gaan ik meer zou hebben aan een psycholoog /haptonoom. Zo ben ik op zoek gegaan en heb ik contact gezocht met Miriam v. Ommeren. Allereerst vond ik het spannend omdat ik zelf geen ervaring had met haptonomie. Nu kan ik vertellen dat het mij veel oplevert. Miriam helpt mij om echt stil te staan bij mijzelf, niet alleen bij mijn emoties maar ook wat het fysiek met je doet. Samen gaan we soms op zoek naar de onderliggende ervaring; soms analyseert Miriam mijn verhaal en maakt het ‘kleiner’ waardoor het hanteerbaarder voor mij wordt; soms doen we een spel waardoor je op een leuke manier wordt geconfronteerd met je eigen gewoonte, welke goed bedoelt is, maar helaas niet goed uitpakt voor jezelf. De sessies die ik tot nu toe heb gehad hebben mij een gezondere balans gegeven, ik voel mijn liefde voor die ander beter en ben gelukkiger. Ik maak stappen in: leren loslaten, tevreden zijn, ik hoef het niet voor die ander op te lossen, achter mijn beslissing durven staan. Het is voor mij het bewust ervaren van mijn gevoel, het mag er zijn en daardoor biedt het mijzelf meer erkenning, rust en zelfvertrouwen.

Een opmerking van Miriam die mij helpt is: ‘wordt maar zacht’, dit helpt mij als ik voel dat mijn lijf spanning opbouwt. Door dit tegen mijzelf te zeggen ontstaat er ontspanning, rust en even een ‘pauze’.

mevrouw de Vries, 52 jaar
Onze gesprekken met Miriam hebben ons rust gegeven. Kwaadheid, frustratie en verdriet hebben plaatsgemaakt voor weer open staan voor de ander en weer inzien en ontdekken wat onze kracht samen is. We zijn weer gaan houden van alle eigenschappen van de ander, ook al zijn die anders, gek of minder leuk. Er was ruimte voor een lach en een traan, elke emotie was welkom. Miriam heeft ons laten inzien dat we trots mogen zijn op onze relatie en op de manier waarop we met elkaar omgaan, maar toch bij onszelf blijven. Wij hebben weer volledige vertrouwen in elkaar en onze relatie.

Mevrouw Jansen, 39 jaar
“Na jaren van goede prestaties en veel plezier in mijn werk, ging het in 2009 plotseling bergafwaarts. Voldoende aanwijsbare redenen zowel zakelijk als privé, maar hoe hier mee om te gaan? De sessies met Miriam hebben me een duidelijk beeld gegeven van mijn gevoelens en ze leerde me de ontspanning zoeken in de moeilijke, stressvolle situaties. Mede dankzij de oefeningen vond ik mijn rust en leerde grenzen stellen. Hierdoor heb ik de opgaande lijn weer volop te pakken is mijn enthousiasme weer helemaal terug!”

man 42 jaar.

De heer Pieterse, 42 jaar
“Toen ik een burnout had heeft Miriam me laten voelen hoeveel kracht ik toch nog had. Daardoor wist ik dat ik er weer helemaal uit zou komen. Dit heeft me erg geholpen bij mijn genezing”. vrouw 50 jaar.
Mevrouw de Vries, 50 jaar
“Na twee jaar spierpijn te hebben gehad en gehoord te hebben “misschien moet je er maar mee leren leven” ben ik opzoek gegaan naar iets anders. Dit is ondermeer haptonomie. Hier heb ik, door concrete oefeningen te doen, leren voelen.

Leren voelen dat mijn spieren onder spanning staan terwijl ik me daar niet bewust van was. Leren los te laten. Dit zorgt voor een vermindering van de klachten en met een beetje geluk wel tot DE oplossing”. man 32 jaar.

de heer Jansen, 32 jaar
‘De sessies met Miriam geven mij een stuk rust, zowel privé als zakelijk. Ze geeft me een helder beeld van mezelf en laat me ‘voelen’ hoe het is om te voelen en naar je lichaam te luisteren, in welke situatie je ook zit’ : man 31 jaar.
de heer Jansen, 31 jaar
Na 2 jaar logopedie en 2 stembandoperaties bleef ik stemproblemen houden. Ik kon mijn beroep ( onderwijzeres ) niet meer uitoefenen. De KNO-arts en de logopedist konden mij niet voldoende verder helpen. Zij dachten dat het misschien te maken had met spanningen en raadden mij aan naar een haptonoom of psycholoog te gaan. Zo ben ik terecht gekomen bij Miriam.

Ik zag er in eerste instantie erg tegenop en was bang dat het heel confronterend zou zijn. Dat was het ook wel maar op een positieve manier.

Door middel van gesprekken en oefeningen heb ik mezelf beter leren kennen , leren loslaten, ontspannen en geleerd meer ‘bij mezelf ‘ te blijven. Dit bleek uiteindelijk de doorbraak en het begin van mijn herstel. Ik ben er nog niet helemaal en het zal nog wel een tijdje duren tot ik me dingen heb ‘eigen ‘ gemaakt maar ik kan nu in elk geval mijn gewoontes ( patronen ) herkennen en er anders mee om gaan . Dit voelt erg goed en ik ben ontzettend blij dat ik uiteindelijk de stap naar haptonomie gezet heb.

Een aanrader voor iedereen om eens een pas op de plaats te maken en jezelf eens goed ‘ in kaart ‘ te krijgen.  Vrouw 47 jaar

mevrouw Berendse
Haptonomie met Miriam van Ommeren betekent voor mij een uurtje mezelf zijn, mezelf voelen. Ik ervaar de behandeling als een perfecte mix (balans) van praten over de gebeurtenissen die zijn geweest of nog moeten komen, hoe deze voelen en op de behandeltafel mijn inner zelf te voelen en zien, waardoor ik kan ontspannen en rustiger wordt. Dit ondanks dat mijn hersenen nog heel lang door blijven werken over wat er besproken is, voel ik me 99% van de tijd, lekker en ontspannen in tegenstelling tot voor de afspraak. We klikten tijdens mijn derde behandeling, we voelden naar elkaar toe, waardoor ik naar mezelf kon voelen. Ik voel me veilig en daardoor kan ik, IK voelen en IK zijn. In alle eerlijkheid ik vond wat er gebeurde die derde behandeling best behoorlijk eng, maar het voelde ook heel erg goed. Dat gevoel probeer ik elke week (als we op de tafel behandelen) weer terug te krijgen, soms lukt het niet, vaak wel. Mijn behandeling stopt niet als de behandelkamerdeur achter mij dicht gaat, dat vind ik heel bijzonder en geeft me een zeer goed gevoel, daar ben ik heel erg blij mee. man 37 jaar.
Meneer de Vries, 37 jaar
Miriam heb ik leren kennen in 2010. Toen voor zwangerschapshaptonomie. Mijn vrouw was zwanger van onze zoon.  Omdat de eerste zwangerschap op de uitgerekende dag was misgegaan, hadden we behoefte aan extra steun. Die heeft Miriam toen zeker geboden en toen leerde ik voor het eerst wat ontspannen was.

Na de geboorte van onze zoon begin 2011 ging alles goed met ons. Eindelijk een gezonde zoon en volop genieten. Dat jaar eindigde met het overlijden van mijn vader. Hij was al lang ziek, maar veel te jong. Volgens mij was dat het begin van mijn problemen. Ik ging in de regelmodus en dacht vooral veel aan anderen. Geen tijd gunnen voor mijn eigen verdriet. Omdat de band met mijn vader niet goed was ging ik twijfelen aan mijn eigen ‘vader zijn’. Ben ik wel een goede vader? Maak ik niet dezelfde fouten? Uiteindelijk werd het me allemaal te veel. Zowel op het werk als privé. Ik was alleen maar gespannen en had geen rust.

De huisarts adviseerde mij om naar een psycholoog te gaan, maar ik dacht gelijk aan Miriam. Als iemand mij kan helpen dan moet zij dat zijn. Na de eerste sessie had ik direct een goed gevoel. Het ging alleen maar over mij en hoe ik me voel. Miriam heeft mij vooral geleerd om stil te staan bij mijn eigen gevoelens. Wat voel ik nu? Waarom voel ik mij zo? Maar nog veel belangrijker: ik heb een keuze. Als ik boos ben dan kan ik boos reageren, maar het kan ook anders. Allemaal heel eenvoudig en heel simpel, maar als je het al jaren zo doet dan is het behoorlijk lastig. Nu ga ik er heel bewust mee om en hopelijk gaat het straks vanzelf.

Ook heeft Miriam mij geleerd te ontspannen. Ik sta constant op scherp en dat kost veel energie. Het gevoel van echt ontspannen zijn is onbeschrijfelijk. En vooral heel erg prettig. Het was vooral een openbaring voor mij dat je ook kan ontspannen als je jezelf inspant.

Nu alleen nog zover komen dat ik me ook kan ontspannen als Miriam er niet bij is…..

meneer Pieterse
Toen ik bij Miriam kwam, was ik mezelf helemaal kwijt.  Ik wist niet meer wie ik was, wat ik wilde, wat ik leuk vond, waar ik goed in was e.d.: ik was de regie over mijn leven helemaal kwijt. Daarnaast was ik uitgeput: ik  was jaren doorgegaan, had niet geluisterd naar mijn lichaam en gevoel en had daarnaast mijn emoties genegeerd. Miriam hielp mij mijzelf terug te vinden.  In de eerste sessies vond ik het heel moeilijk om over mijzelf te praten; wat voelde ik, vaak wist ik het niet eens te benoemen. En de vraag of ik bij mezelf was, begreep ik toen helemaal niet. Miriam was enerzijds geduldig, inlevend en betrokken bij je situatie. Anderzijds wilde zij ook graag doordringen tot de kern. Dat laatste vond ik niet altijd even plezierig, omdat je dan bij gevoelens komt, waar je liever voor wegloopt. Ik leerde deze gevoelens op mij af te laten komen, er naar te kijken en de gevoelens te ondergaan. Door deze gevoelens toe te laten, werd ik, in tegenstelling tot wat ik altijd verwachtte, rustiger. Mede door de gesprekken met Miriam en de oefeningen die wij deden, leerde ik naar mijn lichaam en mijn gevoel te luisteren en daarna te gaan handelen.  Ik ervaarde uiteindelijk wat zij bedoelde met “ ben jij bij jezelf?”  Door hard te werken aan mijzelf heb ik de regie over mijn leven terug.  De begeleiding van Miriam in dit “groeiproces” was zeer waardevol en onmisbaar; het is waar “ Je bent al GROOT! Je kunt alleen maar GROTER!
meneer Jansen
Het is niet zozeer wat Miriam doet maar vooral wie zij is wat haar hulp zo bijzonder maakt. Vanuit wat ik ervaar als een oprechte zorgzaamheid is zij bereid om haar persoonlijkheid in te zetten voor mij. Dit ondersteund door de nodige kennis en praktijkervaring. Kortom: vanuit het hart, met hoofd en ziel. Daarmee creëert Miriam voor mij een basis en reikt ze mij middelen en inzichten aan die het mij mogelijk maakt om mijn zelf gecreëerde muren af te breken en zo terug te gaan naar de basis. De basis van mij,  de basis van mijn identiteit en daarmee de basis van mijn verdere persoonlijke groei. Man 34 jaar.

Het verlies van een goede vriend medio juni was het druppeltje dat voor mij de emmer deed overlopen. Miriam heeft mij de afgelopen maanden geholpen om weer in contact met mezelf te komen, te accepteren dat het even niet meer ging, de tijd te nemen voor onverwerkt verdriet, te ‘ont-stressen’ en weer vol zelfvertrouwen en positiviteit aan het werk te gaan.

mevrouw Jansen, 40 jaar
Lieve Miriam,

Ik kwam bij jou toen ik helemaal de weg kwijt was. Ik stond op het punt alles en iedereen te verliezen, vooral mezelf! Jij liet mij in de eerste sessie weer voelen waarvoor ik leefde en dat ik niet zo waardeloos was als ik dacht. Heel ver weg zag ik toch wel de lieve, warme persoon die ik heel graag weer wilde zijn. Steeds verder kwam ik weer met beide benen op de grond en ik heb nu, na 5 sessies, het gevoel dat ik de wereld weer aankan. Ook mijn kinderen vinden steun en hulp bij jou en Monique. Ik wil je heel erg graag bedanken voor alles wat je voor ons gezin betekend hebt.

Heel veel liefs

een vrouw van 45

mevrouw Jansen, 45 jaar
Hoi Miriam,

We wilden je even laten weten dat ik op 26 maart ben bevallen van een prachtjongetje: Daan, 3170gr en 48 cm.

De bevalling is op zich goed verlopen; ontsluiting ging als een trein, maar helaas waren mijn persweeen zwak waardoor het bijna een KS is geworden. Gelukkig net niet.

Mijn man heeft gedurende de hele periode mijn voeten gemasseerd en fijngeknepen en dat werkte super. Dat was echt een hele goede tip van je!! Zonder hem wist ik echt niet waar ik het zoeken moest 🙂

Dus bij deze dank voor je consulten!

mevrouw Pieterse