Kosten en vergoeding psychologisch consult

Wanneer je komt voor een psychologisch traject, dan heb je een verwijsbrief van de huisarts nodig. Op deze verwijsbrief dient een diagnose te staan. Wanneer de huisarts deze verwijsbrief heeft afgegeven kunnen we een eerstelijns psychologisch traject starten. Dit traject zal voor 80-100% vergoed worden vanuit de zorgverzekering.

Het gaat in dit geval om trajecten die betrekking hebben op : angst, paniek, depressie, overbelasting, autisme, trauma, en andere aandoeningen van psychologische aard met een concrete diagnose.

Kosten en vergoeding haptonomisch consult

Voor een haptonomische begeleiding is geen verwijsbrief van de huisarts nodig. Individuele haptonomie, relatiebegeleiding, zwangerschapshaptonomie en het afvaltraject kunnen worden gefactureerd als een haptonomisch consult, mits jouw verzekering een haptonoom/therapeut vergoedt die is aangesloten bij de NFG of de VVH (vereniging van haptotherapeuten). Vergoeding is afhankelijk van je eigen polis en pakket. Vraag vooraf bij je eigen verzekering na of jouw consulten worden vergoed, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. De behandelingen die een curatieve zorg dienen, worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed.

Kosten haptonomisch consult

Cliënten betalen hun consult contant of met de pinautomaat en ze krijgen dan een factuur mee die kan worden ingediend bij de verzekering.

Een consult van 50 minuten kost 92,50 euro.
Een consult van 90 minuten kost 155 euro.

Vergoeding haptonomisch consult

Veel verzekeringen vergoeden ook in 2018 en 2019 de consulten van Groeiconsult (geheel of gedeeltelijk). Op de website van  de VVH staat een overzicht van de verzekeringen.  Let erop dat je altijd je eigen verzekering en pakket navraagt, want Groeiconsult stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden.

Annuleren consult

Een consult moet 24 uur van te voren worden afgemeld, anders worden de kosten ongeacht de reden, in rekening gebracht.